VersVrij 3
Project
Vers & Vrij

Nederlanders verspillen per jaar 2,5 miljard euro aan voedsel, zo’n 34 kilo per persoon. En dat terwijl er in Nederland 2,5 miljoen mensen onder de armoedegrens leven en moeite hebben om elke dag weer een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Bij Vers&Vrij zetten we ons in tegen armoede én voedselverspilling. De ‘Vers&Vrij’ is een vitrinekoelkast die bij buurtcentra en andere organisaties in verschillende Haagse wijken staat. 

Project

Vers & Vrij

De brug tussen armoede en voedselverspilling

Een gratis verse maaltijd

Éénmaal per dag worden overgebleven vers bereide maaltijden opgehaald bij aangesloten horecagelegenheden en zorginstellingen. Geseald in speciale Vers&Vrij bewaarbakjes worden ze vervolgens in de koelkasten geplaatst. Iedereen die het nodig heeft, mag één of meerdere bakjes pakken. Op deze manier gaan we voedselverspilling tegen én helpen we veel mensen die (tijdelijk) in zwaar weer zitten aan een gratis verse maaltijd. Wij zijn van mening dat honger en voedselverspilling niet naast elkaar zouden moeten kunnen bestaan.

Erg zonde!

We zouden in Nederland 2,7 miljoen mensen kunnen voeden van al het eten dat we weggooien. Dat is niet alleen heel erg zonde, maar ook nog eens slecht voor het milieu en dat in een tijd dat duurzaamheid en klimaatverandering hoog op de agenda staan. 25% van de zoetwater voorraad op aarde wordt gebruikt om eten te verbouwen dat we nooit opeten. Dat is ronduit bizar en daarom proberen wij die verspilling in Den Haag zo klein mogelijk te krijgen. 

Logo VersVrij

Project

Vers & Vrij

Beelden zeggen vaak (nog) meer dan woorden. Deze hiernaast spreken voor zich.

Bezoek ook de website van dit mooie project:

VersVrij 1
VersVrij 2
VersVrij 4
VersVrij 5
VersVrij 6
VersVrij 7