Project
Driving Nurses

Driving Nurses biedt educatieprogramma's, bevallingspakketten, support en de MamaBus!

Project

Driving Nurses

Terugdringen van moeder- en kindersterfte

De Mamabus is klaar! Er is hard gewerkt door verschillende leden van het projectteam en door de ziekenhuisdirecteur zelf om de MamaBus bij de garage te krijgen en hier overeenstemming te krijgen over hoe een en ander zou moeten worden gerepareerd en omgebouwd. Er waren grote personele problemen waardoor het team minder dan ze wensten toe zijn gekomen aan de taken omtrent de MamaBus. echter....het resultaat mag er zijn!

Acties Q2 22 in Karatu
De Mamabus is volledig nagekeken, onderhoud is gedaan en reparaties uitgevoerd. Alle zaken die vooraf werden overeengekomen zijn gemaakt. Er zijn nog een aantal zaken die later worden aangepakt, nadat de Mamabus in actie is gekomen. Dan aanwezige technische zaken worden in een keer aangepakt. Dit is duurzaam en efficient :)

De inventarislijst (inclusief trainingen voor staf, zwangeren en vroedvrouwen) voor de mamabus is beoordeeld door het team dat dr. Heriel heeft samengesteld. De opgeworpen suggesties, die afwijken van datgene waar in Lower Moshi mee gewerkt wordt, worden met de teams uit Lower Moshi en Karatu samen bediscussieerd. Zo komen we tot een definitieve inventarislijst.

De data van de huidige bezoekers aan dispensaries (doktersposten) voor wat betreft zwangerschapscontroles, bevallingen en baby consultaties, zijn goed op orde in het gebied. De volgende stap is in beeld krijgen van moeilijker data zoals overlijdens van baby of moeder.

De mensen staan te trappelen tot de Mamabus komt en zijn erg dankbaar voor de op handen zijnde komst van de Mambus in hun gebied. Namens hen alvast: asanteni sana!

Project

Driving Nurses

Beelden zeggen vaak (nog) meer dan woorden. Deze hiernaast spreken voor zich.

Bezoek ook de website van dit mooie project: