KameroenWerkt1
Een header heading
Kameroen Werkt!

In Gambia is er bijna geen beroepsonderwijs. Hier moet snel verandering in komen en daarom zijn de Leerlingen van het ROC Tilburg in samenwerking met Kameroen Werkt een project begonnen. In 5 weken tijd hebben zij een technisch schoollokaal neergezet en de lokale bevolking technische eigenschappen meegegeven.

Bekijk button
Een content subheading

Kameroen Werkt!

Beroepsonderwijs Bymyra Vocational Education Campus

Resultaat
In 5 weken tijd hebben wij een volledig leslokaal gebouwd. Dit is samen met 12 Studenten van ROC Tilburg en enkele Gambiaanse vaklieden. Het dak leggen heeft meer tijd gekost dan wij hadden berekend. Dit kwam doordat wij de constructie moesten aanpassen vanwege de zachte betonstenen. Dit hebben wij simpel opgelost en met de hulp van directrice van de bymyra school hadden wij snel connecties met lokale staalbedrijven. Doordat de planning hierdoor wat in de war liep zijn wij op het einde tijd verloren, waardoor wij weinig les hebben kunnen geven. Echter zijn er al 500 aanmeldingen van studenten en willen ze snel van start gaan met de lessen geven. Alle benodigde gereedschappen en kennis is aanwezig. Tijdens het bouwen van de school hebben wij Gambianen geleerd hoe wij werken in de techniek. Dan heb ik het over het gebruiken van een vijl tot een slijptol, maar ook het aansluiten van een digiboard en zonnepanelen.

Visie
Het project stopt hier niet. Kameroen werkt heeft een 5-jarig contract met de Bymyra school. Zij hebben samen een Projectplan geschreven met de vervolgprojecten.

Mooie links om te bekijken

Kameroen werkt

Actie button

Een content heading

Kameroen Werkt!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

KameroenWerkt2
KameroenWerkt3
KameroenWerkt4
KameroenWerkt5
KameroenWerkt6
KameroenWerkt7