Opening Waterfabriek 1200x900
Een header heading
Lion Heart

De feestelijke opening van de Lion Heart Pure Water factory was een groot succes! Hoge vertegenwoordigers van het ministerie van Gezondheid waren voor de speciale gelegenheid naar Yele gekomen. Na een rondleiding door het ziekenhuis spraken ze ook zelf met de medewerkers over hun wensen en ideeën.

Bekijk button
Een content subheading

Lion Heart

Bijdrage aan het bouwen van een waterfabriek

Veel bekende gezichten uit Yele verzamelden zich bij de waterfabriek voor het moment suprême: het doorknippen van het groen-wit-blauwe lint. Deze eer viel aan Dr. Kabba, die het initiatief van LHMC prees: ‘Lion Heart laat zien dat het mogelijk is om ook te ondernemen en fondsen te werven voor de ziekenhuisactiviteiten, naast het helpen van de gemeenschap.’ Daarna stroomde het publiek de fabriek binnen om zelf een kijkje te nemen. Blijdschap en trots overheersten het evenement. ‘Ik denk dat dit een van de gelukkigste dagen uit mijn leven is’, zei een stralende Yankuba Sesay, de ziekenhuismanager, in zijn speech.

Over Lion Hearts
In 2006 bezoeken drie Nederlandse artsen het Magbenteh ziekenhuis vlakbij Makeni, een stad in Sierra Leone. Zij zien grote armoede en zeer beperkte medische voorzieningen. De drie besluiten dat de gezondheidszorg in dit door oorlog en ziekte geteisterde West-Afrikaanse land structureel beter moet en richten in april 2006 de Lion Heart Foundation op.

De drie artsen zetten zich een aantal jaren in voor het Magbenteh Hospital, om het in 2010 over te dragen aan het lokale management. In datzelfde jaar besluiten zij een kleine kliniek te bouwen voor de medewerkers van de palmoliefabriek in het afgelegen Yele, in het midden van het land. Dit kliniekje is inmiddels een ziekenhuis met 70 bedden voor de allerarmsten van Sierra Leone: het Lion Heart Medical Centre.

De naam Lion Heart Foundation is gekozen om de ‘leeuwenmoed’ te benadrukken die nodig was om het ziekenhuis te bouwen in een van de armste landen van Afrika, dat totaal was verwoest door de burgeroorlog. De naam verwijst ook naar een bergketen in Sierra Leone, de ‘Lions Mountains’.

Lionheart logo

Actie button

Een content heading

Lion Heart

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Opening Waterfabriek 1200x900
LH2
LH3
LH4
LH5
LH6